Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο


Φούντωσε εχθές το πρωί η αγανάκτηση του κόσμου στο Ηράκλειο μετά την πληροφορία για τη βάρβαρη καταστολή που υπέστησαν οι αγρότες από την Κρήτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Από νωρίς το πρωί έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης που για τους Ηρακλειώτες συμβολίζει το κεντρικό κράτος και την κυβέρνηση, άρχισαν να μαζεύονται αγρότες, κόσμος και παραγωγοί από τις λαϊκές αγορές που εγκατέλειψαν τους πάγκους τους.

Όσο περνούσε η ώρα ο κόσμος πύκνωνε με αγρότες από διάφορες περιοχές του νομού, αλλά και από το Λασίθι και τελικά γύρω στις 12 το μεσημέρι αποφασίστηκε η κατάληψη του κτιρίου.

Η συγκέντρωση συνεχώς μαζικοποιούνταν μέχρι που αργά το απόγευμα έφτασε να ξεπερνά τα 2000 άτομα, ενώ δεκάδες ήταν τα ψηφίσματα συμπαράστασης από μαζικούς φορείς του νομού και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις.

Οι διαθέσεις της μεγάλης μάζας των αγροτών βρέθηκαν πολύ πιο μπροστά από εκείνες της πλειοψηφίας των «εκπροσώπων» τους (δείτε το βίντεο στο τέλος) με αποκορύφωμα λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ όταν, παρόλο που οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να μην ανέβουν τελικά ενισχύσεις στην Αθήνα, 300 αγρότες φωνάζοντας «όλοι πάνω» έφυγαν προς το πλοίο που αναχώρησε εσπευσμένα για να αποφύγει την επιβίβασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: