Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Εκδηλώσεις για την εξέγερση του Δεκέμβρη

Το ελπιδοφόρο ξέσπασμα του Δεκέμβρη σφράγισε το 2008 φέρνοντας στο προσκήνιο μια νεολαία που για χρόνια ήταν αόρατη. Μέσα στη συγκυρία της βαθιάς οικονομικής κρίσης που σπρώχνει όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στο περιθώριο, ήταν μια χρήσιμη «πρόβα» για τα όσα θα έρθουν μέσα στο 2009, χρονιά εξαιρετικά δύσκολη για τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, που καλούνται να πληρώσουν την κρίση και να «αναστυλώσουν» τον ανθρωποφαγικό καπιταλισμό.
Ο Δεκέμβρης μας βοηθά για τις επόμενες εξεγέρσεις, αντιστάσεις και κινήματα που είναι βέβαιο πως θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα. Μας δείχνει έναν δρόμο για να αντιμετωπιστούν η κρίση και οι συνέπειές της με επιθετικό τρόπο. Στέλνει ένα μήνυμα, ότι δεν μπορεί πλέον να τίθεται μόνο το στοιχείο της αντίστασης, αλλά και το στοιχείο, μιας άλλης ζωής, μιας άλλης προοπτικής, μιας άλλής κοινωνίας.
Αυτά τα ζητήματα και τα συμπεράσματα από την εξέγερση του Δεκέμβρη, που θα δυναμώσουν το κίνημα, θα βρεθούν στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που διοργανώνει αυτό το διάστημα η ΚΟΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εκδηλώσεις στην Κρήτη
Βιάννος (Ηράκλειο): Παρασκευή 6/2
Αρχάνες (Ηράκλειο): Παρασκευή 6/2
Ασήμι (Ηράκλειο): Σάββατο 7/2
Ηράκλειο: Πέμπτη 12/2, 6:30μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας
Χανιά: Παρασκευή 13/2, 7:30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Ρέθυμνο: Σάββατο 14/2, 7:00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Σητεία: Σάββατο 14/2
Ιεράπετρα: Κυριακή 15/2, 5:00μ.μ. στην αίθουσα επαγγελματοβιοτεχνών (Εθν.Αντιστάσεως 34, δίπλα στο σινεμά "ΜΙΝΩΑ")
Ηράκλειο (σχολές Κνωσού): Πέμπτη 19/2
Άγιος Νικόλαος: Τετάρτη 25/2

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ "Οι μέρες του Αλέξη, παράθυρο στο μέλλον", το οποίο με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ επιχειρεί να αναδείξει όλες τις πτυχές της εξέγερσης. Μέσα από μαρτυρίες μαθητών, φοιτητών, εργαζόμενων που συμμετείχαν στα γεγονότα αναδεικνύονται –μεταξύ άλλων– τα αίτια της εξέγερσης, τα χαρακτηριστικά της, η στάση του δικομματισμού και της αριστεράς, η διεθνής απήχηση, αλλά και όσα έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: