Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Ούτε ένα ευρώ στα Starbucks τους συνεργάτες του Ισραήλ, του κράτους των φονιάδων

Την Πέμπτη 3 Ιούνη στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε από ομάδα ακτιβιστών διαμαρτυρία σε κεντρικό κατάστημα των STARBUCKS στο κέντρο του Ηρακλείου. Ο ακτιβισμός-διαμαρτυρία έγινε στα πλαίσια των διαδηλώσεων που γίνονται σε όλη τη χώρα με αφορμή την άθλια επίθεση των Ισραηλινών στον ''Στόλο της Ελευθερίας'' που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη λωρίδα της Γάζας και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ακτιβιστών και τη φυλάκιση πολλών ακόμα μεταξύ των οποίων και Ελλήνων.

Η επιλογή της συγκεκριμένης πολυεθνικής (στα πλαίσια του μποϋκοτάζ) έγινε καθώς είναι γνωστό ότι μέρος των εσόδων της πηγαίνουν σε εξοπλιστικές δαπάνες του Ισραήλ, διατηρεί υποκατάστημα στο παγκοσμίου φήμης κολαστήριο Γκουαντάναμο, και ο Πρόεδρος του -ένας απο τους πιο γνωστούς σιωνιστές- έχει τοποθετηθεί δημοσίως υπέρ της σφαγής στη Γάζα.

Περίπου 60 ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από το συγκεκριμένο κατάστημα φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ και της συγκεκριμένης πολυεθνικής αλλά και κατά της Ελληνικής κυβέρνησης για την ντροπιαστική στάση την οποία κράτησε.

Χαρακτηριστικό ήταν το σύνθημα που φωνάχτηκε ''Τα STARBUCKS δεν είναι εταιρία - είναι των σφαγέων η αντιπροσωπεία''. Μοιράστηκε υλικό στις γύρω καφετέριες και τους περαστικούς, αναρτήθηκε πανό, και κολλήθηκαν αφίσες που καλούσαν σε μποϋκοτάζ και απομόνωση του Ισραήλ.

Ο παλμός των ακτιβιστών αλλά και η αποδοχή του κόσμου δείχνει την αλληλεγγύη μεταξύ των δυο λαών αλλά και ότι καμιά ανοχή δεν θα βρούν από τον Ελληνικό λαό οι διεθνείς πειρατές και τρομοκράτες, αυτοί που τους στηρίζουν αλλά και αυτοί που τους ανέχονται. Εμείς δεσμευόμαστε πως η αλληλεγγύη και ο αγώνας για μια ελεύθερη Παλαιστίνη θα συνεχιστεί, γιατί όσο υπάρχει καταπίεση θα υπάρχει και αντίσταση.

2 σχόλια:

Αβραμάκης Μανώλης είπε...

Επειδή θα προτιμούσα να διασταυρώσω την πληροφορία πριν μποϋκοτάρω τη συγκεκριμένη επιχείρηση, μπορώ να έχω πιο συγκεκριμένα στοιχεία για την υποστήριξή τους στο Ισραήλ, καθως και την πηγή της πληροφορίας αυτής ;

ΚΟΕ Κρητης είπε...

Yπάρχουν αρκετές πηγές για να ενημερωθείτε. Ενδεικτικά μόνο:

http://r-freepalestine.blogspot.com/2010/04/starbucks.html (τεκμηριωμένη και με αγγλικά link)

http://r-freepalestine.blogspot.com/2010/02/blog-post_28.html (μετάξυ πολλών άλλων εταιρειών αναφέρει και τα Starmucks)