Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

«Αυτοί που πεθαίνουν για τη Ζωή, δεν μπορούν να λογίζονται νεκροί»

Η ψυχή και ο νους της Μπολιβαριανής Επανάστασης, ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τις ελπίδες και τους βαθύτερους πόθους του λαού του, το σύμβολο που αγαπήθηκε από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και μισήθηκε από την ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Η είδηση του θανάτου του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες προκαλεί μεγάλη οδύνη σε όλους μας. Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για το λαό της Βενεζουέλας, για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, για όλους τους λαούς της γης μας.

Όμως, όπως είπε ο σύντροφος Νίκολας Μαδούρο, «Αυτοί που πεθαίνουν για τη Ζωή, δεν μπορούν να λογίζονται νεκροί». Είμαστε σίγουροι ότι ο περήφανος λαός της Βενεζουέλας θα αντιμετωπίσει αυτές τις δύσκολες στιγμές με το κεφάλι ψηλά, συσπειρωμένος γύρω από την ηγεσία της Μπολιβαριανής Επανάστασης, αντλώντας δύναμη από τις ιστορικές νίκες που πέτυχε μέχρι σήμερα υπό την ηγεσία του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες. Σε αυτόν το δύσκολο αγώνα του, ο λαός της Βενεζουέλας και η ηγεσία της Μπολιβαριανής Επανάστασης θα έχουν ως ισχυρούς συμμάχους την αγάπη και την αλληλεγγύη όλων των επαναστατικών και προοδευτικών δυνάεων, όλων των λαών του κόσμου.
 
Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, μέλος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, απευθύνει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην κυβέρνηση, τις οργανώσεις και το λαό της Βενεζουέλας, καθώς και στην οικογένεια του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: