Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Νέο παγκρήτιο συλλαλητήριο κατά του σχεδίου «Αθηνά»

Μόνο ιδιωτικά συμφέροντα εξυπηρετεί ο σχεδιασμός για την Παιδεία καταγγέλουν φοιτητές και ο βουλευτής Μ.Κριτσωτάκης.

Νέο παγκρήτιο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί, την ερχόμενη Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου "Αθηνά". Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του βουλευτή Ηρακλείου, Μιχάλη Κριτσωτάκη, υπογραμμίστηκε η αναπόφευκτη υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας με το σχέδιο "Αθηνά", προς όφελος της ιδιωτικής παιδείας.

Ο Αντώνης Βασιλείου τόνισε ότι οι πρόσφατες κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου "Αθηνά" αφορούν όλους, ενώ κατακεραύνωσε την επιλογή να ανατεθεί η εκπόνηση του σχεδίου σε ιδιωτικό ΙΕΚ, το οποίο προφανώς έχει συμφέροντας από τις αλλαγές στην παιδεία. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συρρίκνωση της σπουδάζουσας νεολαίας κατά 12.000 (!) φοιτητές, ενώ αναφέρθηκε και στην εγκατάλειψη σύγχρονων κτιριακών υποδομών, εξαιτίας των συγχωνεύσεων σχολών. "Επιχειρείται μια κραυγαλέα διοικητική ανακατανομή, η οποία εξυπηρετεί τους σκοπόύς του Σταϊκούρα" - είπε ο κ. Βασιλείου, τονίζοντας ότι παράλληλα επιχειρέιται η αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας ιδιωτικής παιδείας με το νόμο 4093/2012, που δίνει τη δυνατότητα συστέγασης φροντιστηρίων, διιωτικών σχολείων και ΚΕΚ.

Το μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και γραμματεάς του Συλλόγου Φοιτητών Επιστήμης Υπολογιστών, Γιώργος Σμυρναίος έκανε λόγο για μια σκληρή και βίαιη μνημονιακή πολιτική που αποτελεί επίθεση στη νέα γενιά. "Εξαναγκαζόμαστε να φύγουμε στο εξωτερικό" είπε ο ίδιος, απευθύνοντας κάλεσμα στο παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο, την Πέμπτη στις 12.00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και τελειόφοιτη της Ιατρικής Ισμήνη Αναγνωστάκη αναφέρθηκε στους 12 φοιτητές του τμήματος Φυσικής που διώκονται πειθαρχικά και ποινικά για τη διαμαρτυρία που είχαν πραγματοποιήσει ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου. Σύμφωνα με την κ.Αναγνωστάκη οι καθηγητές αρνήθηκαν να συζητηθεί το ζήτημα και γι'αυτό καταγγέλλονται για αντιακαδημαϊκή συμπεριφορά. Ο φοιτητικός κόσμος ζητά την απόσυρση των διώξεων αλλά και να ερευνηθεί αυτή η συμπεριφορά των καθηγητών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης αναφέρθηκε στο σχέδιο "Αθηνά" τονίζοντας ότι αποτελεί την εφαρμογή του Μνημονίου στην παιδεία. Το χαρακτήρισε αρχή του πολέμου και τόνισε ότι αποτελεί γενικότερη υποβάθμισης της δημοκρατίας, ενώ δεν τυγχάνει της υποδοχής κανενός, παρά μόνο των ιδιωτικών συμφερόντων. Για το θέμα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσουν επίκαιρη επερώτηση για το σχέδιο Αθηνά, ενώ ο κ.Κριτσωτάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος λέγοντας "δε θα επιτρέψουμε με πρόσχημα την κρίση να αφαιρεθούν όσα έχει κερδίσει ο ελληνικός λαός". Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη μη ύπαρξη αυτοτελούς τμήματος τουρισμού στην Κρήτη, παρά το ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει "σωσίβιο" για το νησί.

Ο κ.Κριτσωτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της Κύπρου λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να συγκληθεί το κοινοβούλιο για ενημέρωση στην Ευρώπη για την Κύπρο, ενώ τάχθηκε εναντίον των κλειστών συνεδριάσεων των κυβερνώντων.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: