Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Το αυγό του φιδιού

Τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας 30 Μάρτη στο Ρέθυμνο, φοιτητής του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης, ενεργό μέλος αριστερής παράταξης, δέχτηκε απρόκλητη επίθεση, την ώρα που επέστρεφε από τη δουλειά του, από τρία άτομα που φέρεται να έχουν σχέση με γνωστή ομάδα φασιστοειδών της πόλης. Ο φοιτητής χτυπήθηκε άσχημα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ κινδύνευσε να χάσει το ένα του μάτι.
Τον τελευταίο καιρό στο Ρέθυμνο έχουν αυξηθεί τα περιστατικά εκφοβισμού και απειλών ενάντια σε αγωνιστές, οι τραμπουκισμοί απέναντι σε μαθητές και τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα. Το πιο πρόσφατο συμβάν ήταν η αναγραφή υβριστικών, φασιστικών συνθημάτων ενάντια στον αγωνιστή του ΕΑΜ Μανώλη Γλέζο, στους τοίχους του αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου στο οποίο επρόκειτο να μιλήσει.
Δεν πρόκειται όμως για μεμονωμένα περιστατικά ή συμβάντα που αφορούν μόνο την πόλη του Ρεθύμνου. Έρχονται να προστεθούν στη δολοφονική επίθεση ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, την επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στην Αθήνα, τις ρατσιστικές επιθέσεις σε μετανάστες σε γειτονιές της Αθήνας, τους "αγανακτισμένους πολίτες" της Πάτρας.
Είναι προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας και του λαού που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, μιας κρίσης που βαθαίνει και πλήττει όλο και μεγαλύτερα λαϊκά στρώματα, βγαίνει όλο και πιο συχνά, όλο και πιο αγωνιστικά στους δρόμους.
Είναι προσπάθεια τρομοκράτησης, που πάει χέρι-χέρι με την κρατική καταστολή, την αστυνομοκρατία και την περιστολή των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων του λαού και ειδικά της νεολαίας που «ανησύχησε» πολλούς με την εξέγερση του Δεκέμβρη. Είναι απαραίτητο συμπλήρωμα του νόμου για την «ποινικοποίηση της κουκούλας» και της εντεινόμενης συζήτησης για κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν τρομοκρατούνται!
Απαντούν στην καταστολή και τις φασιστικές προκλήσεις με ένταση των αγώνων τους!
Δημοσιογραφικό ρεπορτάζ για την επίθεση
Ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων του Ρεθύμνου
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: