Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Η υπόσχεση του Δεκέμβρη μας δείχνει το δρόμο

Τίποτα δεν είναι όπως πριν ...
Διακήρυξη των Αριστερών Σχημάτων, 10/03/2009


Λίγοι μόνο μήνες έχουν περάσει από τη μεγάλη κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη, που τάραξε συθέμελα ολόκληρη την Ελλάδα. Με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη, τα αδιέξοδα μιας ολόκληρης γενιάς ακούστηκαν δυνατά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ως τη Θράκη και την Κρήτη. Η γενιά μας, η «γενιά του φραπέ», βαφτίστηκε ξαφνικά η γενιά των ταραξιών και των επικίνδυνων. Έχουν δίκιο! Είμαστε πλέον επικίνδυνοι γιατί η φωνή μας βρήκε διέξοδο. Νιώσαμε ότι η εξέγερση είναι δίκαιη. Είδαμε ότι είναι εφικτή, ότι τελικά τα πράγματα αλλάζουν.

Είδαμε ότι οι κυβερνήσεις, οι ισχυροί, τα ΜΜΕ και όσοι διαμορφώνουν τη ζωή μας φοβήθηκαν! Κατάλαβαν ότι ποτέ ξανά δε θα επιτρέψουμε την άνεση στους σχεδιασμούς τους για ένα μέλλον που μας θεωρεί αναλώσιμα προϊόντα.

Πανικοβάλλαμε τις ηγεσίες της Ευρώπης και προκαλέσαμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, ακόμη κι από μακρινές γωνιές του πλανήτη, να χαιρετήσουν τον ξεσηκωμό μας. Αναγκάσαμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να πάρουν θέση δίπλα μας ή να τοποθετηθούν εναντίον μας.

Η υπόσχεση που δώσαμε τον Δεκέμβρη, ότι δεν ξεχνάμε, ότι συνεχίζουμε, ότι ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες, πρέπει σήμερα να εκφραστεί.
Διαβάστε τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: