Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Η κοινωνία του Ρεθύμνου να απομονώσει την παρακρατική δράση

Το τελευταίο διάστημα, μετά από μια περίοδο σιγής που ακολούθησε τη δολοφονία του Έντισον Γιαχάι πριν από 3 χρόνια, τα φασιστοειδή της πόλης μας κάνουν και πάλι αισθητή την παρουσία τους, με τρόπο προκλητικό για τα δημοκρατικά αισθήματα της κοινωνίας του Ρεθύμνου.
Επιβεβαιώνοντας τις ναζιστικές τους καταβολές, σπίλωσαν την επίσκεψη στην πόλη μας του Μανώλη Γλέζου, του ζωντανού συμβόλου της αντίστασης που κατέβασε τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη.
Το εκκωφαντικό ερώτημα, που κανένας δεν τολμάει να απαντήσει, είναι το που βρίσκουν οι φασιστικές και παρακρατικές συμμορίες το θράσος να βγουν από το σκοτάδι και να επιτίθενται σε όποιον δε συμμορφώνεται προς την κυβερνητική πολιτική. Η δολοφονική απόπειρα ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, η επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών στην Αθήνα, η αποθράσυνση της φασιστικής συμμορίας του Ρεθύμνου και πλήθος άλλα "μικρά" περιστατικά δείχνουν ότι μετά την εξέγερση της νεολαίας το Δεκέμβρη, το παρακράτος χρησιμοποιείται σαν εφεδρεία των πολιτικών της εκμετάλλευσης μέσα στην οικονομική κρίση.
Σήμερα επιχειρείται η απονομιμοποίηση της αμφισβήτησης και της αντίστασης και η ταύτισή της με τη βία και την τρομοκρατία, ενώ η εκκωφαντική σιωπή, η ανοχή και η υπόθαλψη του παρακράτους μόνο σαν πράσινο φως για την ένταση της δράσης του μπορεί να εξηγηθεί.
Λέγοντας ότι έχει δοθεί το πράσινο φως μπορεί να κατηγορηθούμε για υπερβολή. Όμως κάποιος πρέπει να εξηγήσει γιατί κανένας επίσημος, κανένα κυβερνητικό στέλεχος, κανένας τοπικός άρχοντας δε μιλάει για αυτά τα φαινόμενα, δεν καταδικάζει τους αλήτες που αποκαλούν το Μανώλη Γλέζο "μασκαρά" και επιχειρούν να δημιουργήσουν πολεμικό κλίμα στο Πανεπιστήμιο ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα. Προετοιμάζεται έτσι το έδαφος ώστε το επόμενο χτύπημα των γνωστών-γνωστών φασιστών της ΟΕΡ να χαρακτηριστεί από την τοπική εξουσία και την αστυνομία "τυχαίο περιστατικό" για μια ακόμη φορά.
  • Καλούμε τις αρχές της πόλης να τοποθετηθούν απέναντι στα περιστατικά της ντροπής και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
  • Καλούμε το Ρεθυμνιώτικο λαό να απομονώσει τις συμμορίες του μίσους και των φαντασμάτων του παρελθόντος, δίνοντας τη μάχη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της καταστολής και της -κρατικής και παρακρατικής- τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: