Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Συνεχίζεται η σφαγή - Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Η βδομάδα ξεκίνησε με μια μαζική πορεία τη Δευτέρα στο Ηράκλειο στην οποία συμμετείχε πλήθος παλαιστίνιων και αράβων που ζουν στην πόλη, φορείς, οργανώσεις, και πολλοί Ηρακλειώτες. Το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία που είχε ιδιαίτερο παλμό ήταν «Από την Αθήνα ως την Παλαιστίνη η εξέγερση είναι δίκαιη όπου και να γίνει». Μετά το τέλος της πορείας ακολούθησε συναυλία στα Λιοντάρια.

Στα Χανιά την Πέμπτη έγινε η τρίτη κατά σειρά μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που οργανώθηκε από μαζικούς φορείς της πόλης. Πριν την έναρξη της πορείας πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο για τα γεγονότα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή μεταναστών από Αραβικές χώρες, οι οποίοι και μετέφεραν συμβολικά ένα φέρετρο. Αύριο το βράδυ στην κατάληψη Rosa Nera θα γίνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την αποστολή του Free Gaza Movement στην πολιορκημένη Γάζα.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με κεντρικό ζήτημα αυτή την εβδομάδα το μπλοκάρισμα μεταφοράς αμερικανικών όπλων στο Ισραήλ μέσω του λιμανιού του Αστακού και την συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης με τον τρόπο αυτό στη σφαγή στη Γάζα.
Σήμερα Παρασκευή, η ΚΟΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο μπροστά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου θα γίνει εκδήλωση με ομιλητή τον ισραηλινό Eytan Gilboa , πρώην σύμβουλο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, στην οποία έχει ανακοινωθεί πως θα χαιρετήσουν ο υπουργός εσωτερικών και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: